Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните-членки на Алианса да бъдат

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова страните-членки на Алианса да бъдат
Коментари Харесай

Столтенберг разочарова Зеленски, каква е ролята на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг прикани страните-членки на Алианса да бъдат готови за това, че ще би трябвало да подкрепят Украйна дълго време.

" Първата задача на НАТО е да помогне на Украйна. Войните са непредвидими и никой не може да каже по какъв начин и по кое време ще завърши тази, само че би трябвало да сме подготвени да запазим поддръжката си в дълготраен проект. Говорим освен за доставка на ново съоръжение, само че и за поддържане на доставения материал в работно положение ", добави още Йенс Столтенберг.

“Друга роля на НАТО е да предотврати ескалация. Ако това ескалира във война между НАТО и Русия, това ще донесе доста повече опустошения и вреди на цяла Европа. Разбирайте, че НАТО подкрепя Украйна, само че не взе участие във войната “, изясни Столтенберг.

„ От началото на съветската инвазия увеличихме броя на войските на изток от Алианса до 40 хиляди души с поддръжката на обилни военноморски и военновъздушни сили. Целта е да не се предизвика война, само че с цел да я предотвратите, пазете мира и избягвайте комплициране или неразбирателство в Москва по отношение на готовността на НАТО да отбрани всички съдружници “, сподели Йенс Столтенберг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР